A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління гуманітарної політики
Камінь-Каширської міської ради

Платформа "EdWay" - можливість підвищення кваліфікації учителів в одному місці

Дата: 15.06.2021 12:19
Кількість переглядів: 192

Ринок підвищення кваліфікації педагогів демонополізований понад рік тому. Учительство отримало право професійно розвиватися не тільки в закладах післядипломної освіти, а будь-де: у вишах, громадських і комерційних організаціях, у приватних осіб. Ще більший поштовх для галузі дала держсубвенція НУШ, за рахунок якої школи можуть оплачувати підвищення кваліфікації вчителів і вчительок. Вона запізнилася на рік через пандемію, але зараз дає можливості надавачам освітніх послуг заробляти, а вчительству – проходити якісні платні курси. 

Новий ринок підвищення кваліфікації бурхливо росте, і цей розвиток спричиняє низку проблем. Надавачі послуг хочуть розповісти про себе потенційним клієнтам, отримувачі послуг шукають найкращу якість, а директори/-ки шкіл разом із бухгалтерією розбираються, як правильно за це платити. 

Допомогу для всіх сторін пропонує Національна платформа можливостей професійного розвитку педагогічних працівників “EdWay“, створена ГО “ЕдКемп Україна” й ТОВ “Прозорі рішення”. На платформі можна пропонувати й шукати освітні послуги. Надавачі послуг підвищення кваліфікації вже почали створювати в EdWay свої кабінети. А вчительство (і не тільки) на платформі чекають з 1 червня, тобто – від сьогодні. 

“Нова українська школа” розповідає про те, навіщо потрібна ця платформа і як нею користуватися. 

Свобода вибору

На платформі EdWay вчителі та вчительки зможуть створити індивідуальний план підвищення кваліфікації, знайти безплатні та платні курси з різних предметів або компетентностей і отримати документи про успішне завершення. 

Освітні заклади зможуть відстежувати підвищення кваліфікації своїх педпрацівників. Суб’єкти підвищення кваліфікації отримають майданчик для презентації своїх послуг і підтверджень їх відповідності всім офіційним вимогам. 

Усі учасники процесу підвищення кваліфікації зможуть створити свої кабінети на платформі та отримати інструменти для взаємодії з програмами, курсами та між собою. Розробники говорять про створення єдиного відкритого простору підвищення кваліфікації, де відкритість та доступність інформації піде на користь усім – й одержувачам, і надавачам послуг, і сторонам контролю: школам, батькам та чиновникам. 

Створення платформи підтримали МФ “Відродження” та інституційні партнери “ЕдКемп Україна”: Український інститут розвитку освіти, Державна служба якості освіти України, Служба освітнього омбудсмена й Інститут освітньої аналітики. Цим установам EdWay дає можливості відстежувати динаміку ринку, контролювати якість і відповідність запропонованих послуг законодавству.


« повернутися

Вхід для адміністратора