A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління гуманітарної політики
Камінь-Каширської міської ради

Випускники закладів загальної середньої освіти пройшли всі етапи ЗНО

Дата: 15.06.2021 13:57
Кількість переглядів: 116

15 червня закінчилась основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання. Сьогодні випускники складали ЗНО з географії. Пункти тестування з географії працювали і на базі двох ліцеїв міста  Каменя-Каширського .

Із 350 зареєстрованих випускників складати ЗНО  з'явилися 197, що становить   56% від загальної кількості зареєстрованих на ЗНО з географії.

(Найнижча явка на пункті тестування була з математики (рівень стандарту), всього 10 учасників ( 3,7%)).

Цьогоріч  Верховна Рада ухвалила закон про звільнення здобувачів повної загальної середньої освіти 2021 року від обов’язкового проходження ДПА у формі ЗНО.  Водночас тестування з української мови і літератури та математики є універсальним, тобто за їх проходження можна отримати результат ДПА, результати для вступу за технічними чи гуманітарними напрямами підготовки, а за виконання завдань сертифікаційної роботи з української мови можна було отримати результат ДПА, а також результат ЗНО для вступу до закладів вищої освіти на технічні спеціальності. Результати тестування з математики рівня стандарту, за бажанням випускника, могли бути враховані як результати державної підсумкової атестації за шкільний курс з математики.

 

Саме через звільнення учасників від обов’язкового проходження ДПА, а також через вужчі можливості для використання результатів сертифікаційної роботи з української мови, значна кількість учасників не з’явилися для проходження  іспитів.

Учасники, які не виявили бажання проходити державну підсумкову атестацію, отримають свідоцтво про здобуття повної загальної середньої освіти із записом «звільнений(а)» від ДПА.

 

 Пункти тестування на базі закладів освіти Камінь-Каширської міської ради, а саме,  ЗЗСО «Камінь-Каширський ліцей №1 ім. Євгена Шабліовського»,ЗЗСО «Камінь-Каширський ліцей» №2 та ДПТНЗ «Камінь-Каширське вище професійне училище» працювали  ще й 28 травня, 1 та 4 червня з математики, математики рівня стандарту, української мови, української мови та літератури, історії України.

Участь у тестуванні з математики  взяли 378 учасників, що становить 70% від загальної кількості зареєстрованих (один учасник був звільнений через порушення вимог процедури проходження ЗНО), з математики (рівень стандарту) – 10 (3.7%).

З української мови і літератури взяли участь 445 учасників , що становить 87% від загальної кількості зареєстрованих,  з української мови  - 197 (62.5%.)

Історію України  складали 475 учасників, що становить 57%.

 Всі учасники, що з'явилися у пункти тестування з української мови та літератури, історії  України та географії,  були  допущені до складання ЗНО  за станом здоров,я та не було виявлено жодного порушника процедури проведення.

 Результати тестування будуть відомі до 25 червня.


« повернутися

Вхід для адміністратора