Нарада медичних сестер закладів дошкільної освіти
Із січня 2022 року заклади дошкільної освіти переходять на оновлене чотиритижневе меню. Експерти харчової галузі провели ряд досліджень та дійшли висновку, що з метою раціонального і здорового харчування, запобіганню і профілактиці різних хвороб у дітей потрібно виключити з раціону деякі продукти харчування, водночас, зменшити споживання кількісті цукру, солі, хліба і картоплі.
18 листопада 2021 року відбулась нарада з медичними сестрами закладів дошкільної освіти, яку провела головний спеціаліст відділу освіти Олеся Костюк. Тема зустрічі: «Організація харчуваня у закладах дошкільної освіти». Особливу увагу приділили способам ведення документації, а також нововведенням у раціоні дітей.
Олеся Костюк розповіла: «Змінено вміст солі і цукру, зменшено споживання картоплі, хліба, а також збільшено в меню кількість злакових, зернових та бобових продуктів. До 15 грудня ЗДО мають погодити з Держпродспоживслужбою чотиритижневе меню. Кожен заклад може впровадити своє адаптативне меню з урахуванням смакових вподобань дітей».
Долучився до зустріччі і начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Богдан Юрчик, який пояснив присутнім порядок налагодження чотиритижневого меню, зокрема, звернув увагу на постанову №305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку» і наказ МОЗ України від 05.11.2021 №2441 «Про затвердження рекомендованого Примірного чотиритижневого сезонного меню рекомендованого для організації триразового харчування дітей віком від 1 до 6 (7) років в закладах освіти…».