A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління гуманітарної політики
Камінь-Каширської міської ради

Методична майстерня «Реалізація компетентнісного підходу до викладання предметів початкової школи»

Дата: 25.05.2023 10:20
Кількість переглядів: 27

«Освіта, яка не вчить жити успішно в сучасному світі, не має ніякої цінності. Кожен із нас приходить у життя з природженою здатністю жити щасливо і успішно. А ми повинні збагатити цю здатність знаннями і навичками, які б допомогли нам реалізувати її якомога ефективніше» Р. Т. Кіосакі

24 травня 2023 року за сприяння центру професійного розвитку педагогічних працівників відбулося онлайн-засідання професійної спільноти вчителів початкових класів на базі Соснівської гімназії - філії ОЗЗСО «Пнівненський ліцей».

Ідея компетентнісного підходу - одна з відповідей на запитання, який результат освіти необхідний особистості та затребуваний сучасним суспільством. Важливим фактором успішної реалізації компетентнісного підходу в навчанні є добір ефективних методів, прийомів навчання і форм організації навчальної діяльності.

Вчителька початкових класів Тетяна Пугач у виступі з теми «Урок у початковій школі в контексті сучасних викликів» звернула увагу на те, що особливістю сучасного уроку є компетентнісна спрямованість, діяльнісний та особистісно-орієнтований підходи.

Методичні «фішки» для уроків гуманітарного циклу Наталія Куцик представила у презентації «Школа - острів дитинства», поділилася враженнями від сертифікації, як учасник та експерт, наголосила, що сертифікація - це цікавий досвід, ще одна перемога над собою, подолання нової сходинки у професії вчителя.

Людмила Величко розкрила теоретичну частину питання «Математика в стилі STARTUP», навела приклади творчих математичних завдань, які можна запропонувати учням. Учителька підкреслила, що викладання математики в стилі STARTUP допомагає формувати в дитини вміння аналізувати, досліджувати та креативно мислити.

Валентина Грудік, керівник професійної спільноти вчителів початкових класів, поділилася цікавинками з курсів підвищення кваліфікації при ВІППО, акцентувала увагу колег на основних методах збирання інформації під час експертного оцінювання професійних компетентностей учасників сертифікації, ознайомила зі змістовими складовими самопрезентації, звернула увагу, що реалізація компетентнісного підходу в навчанні молодших школярів буде успішною за умови комплексного забезпечення усіх складових освітнього процесу.

Марина Ніщикдиректорка ЦПРПП, зупинилася на питаннях сертифікації, оцінювально-аналітичній компетентності, надала методичну допомогу щодо оцінювання школярів та ведення документації, подякувала за плідну роботу всім педагогам, відзначила, що у школах ідеї НУШ живуть, вчителі діляться своїми напрацюваннями та методичними знахідками, керівники живуть ідеями своїх педагогів, тому в такій співпраці буде лише користь для всіх учасників освітнього процесу!

Директорка ОЗЗСО «Пнівненський ліцей» Тамара Пугач наголосила, що вчителі професійної спільноти працюють надзвичайно активно, побажала усім переможного миру.

Присутніх на засіданні об'єднало прагнення до творчості та пошуку нових ідей, адже «вчительська праця - це щоденна творчість та мистецтво» (В.О. Сухомлинський).


« повернутися

Вхід для адміністратора