A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління гуманітарної політики
Камінь-Каширської міської ради

Проведені засідання професійних спільнот працівників психологічної служби, які діють на базі опорних закладів «Хотешівський ліцей» та «Гуто-Боровенський ліцей»

Дата: 12.12.2023 15:07
Кількість переглядів: 13

☑️Проведені засідання професійних спільнот працівників психологічної служби, які діють на базі опорних закладів «Хотешівський ліцей» (керівник Інна Царук) та «Гуто-Боровенський ліцей» (керівник Тетяна Смітюх). У ході занять практичні психологи та соціальні педагоги розглянули ряд теоретичних тем та долучились до виконання практичних вправ.

❗ «Стоп, стрес! Відновлення психологічних ресурсів в умовах сьогодення» - таке питання розкрила соціальний педагог ЗЗСО «Мостищенська гімназія» Марія Какалюк та провела з учасниками вправи з елементами арт-терапії. Ще учасники склали перелік внутрішніх та зовнішніх ресурсів педагога, які допомагають у складних ситуаціях відновити емоційний стан та адаптуватися до нових обставин.

🔹Питання «Організація психологічного супроводу в умовах НУШ» підготувала практичний психолог ОЗЗСО «Хотешівський ліцей» Тетяна Сидорук. Вона презентувала систему професійної діяльності практичного психолога, надання психологічної підтримки всім учасникам освітнього процесу відповідно до цілей та завдань НУШ.

🔸Ефективність комунікації практичного психолога в інформаційному середовищі закладу освіти в умовах воєнного стану розкрила психолог ЗЗСО «Боровненський ліцей» Інна Тарасюк.

🔷Як допомогти дітям з посттравматичним стресовим розладом в умовах воєнного стану висвітлила у своєму виступі Світлана Приходько, соціальний педагог ЗЗСО «Боровненський ліцей».

🔶Організація роботи з сім'ями, до яких незабаром повернуться захисники і захисниці розкрила соціальний педагог ЗЗСО «Олениненська гімназія» Наталія Сидорук. Вона продемонструвала практичні вправи, які можна порадити сім`ям. Також надала алгоритм дій для забезпечення комфортної психологічної атмосфери в сім`ї.

🟢Психолог центру професійного розвитку педагогічних працівників Валентина Олісейчик відзначила професійний рівень підготовки виступів та презентацій, надала науково-методичні матеріали для використання фахівцями під час воєнного стану.

🖋️Центр професійного розвитку педагогічних працівників Камінь-Каширської міської ради


« повернутися

Вхід для адміністратора