A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління гуманітарної політики
Камінь-Каширської міської ради

У режимі онлайн проведено засідання професійної спільноти учителів іноземних мов у Малоглушанському освітньому окрузі

Дата: 15.12.2023 09:33
Кількість переглядів: 17

✅04 грудня 2023 року у режимі онлайн проведено засідання професійної спільноти учителів іноземних мов у Малоглушанському освітньому окрузі (керівник спільноти Олеся Рудецька).

🟢Тема засідання актуальна та затребувана на сьогоднішній день - «Інструменти подолання освітніх втрат. Психологічна підтримка учасників освітнього процесу в умовах війни».

🔷Свій досвід роботи з теми «Освітні втрати та шляхи їх подолання» презентувала Олеся Рудецька. Вона висвітлила основні причини та інші чинники виникнення освітніх втрат, їх цільову аудиторію, шляхи вирішення проблеми та компенсації освітніх втрат, впровадження програм і використання платформ з надолуження освітніх втрат на уроках іноземних мов.

🔶Вчитель німецької мови ЗЗСО «Невірська гімназія» Віталій Любчик ділився напрацюваннями з теми «Національно-патріотичне виховання на уроках іноземної мови». Він презентував, як використати комунікативну спрямованість іноземних мов у вихованні громадянської позиції, патріотизму, високих моральних якостей особистості; комунікативну складову, лінгвокультурний підхід; національно-патріотичне виховання у програмі з іноземної мови початкової, основної та старшої школи; використання міжпредметних зв’язків у вивченні іноземної мови, української та зарубіжної літератур, інформаційних технологій.

🔸Тренінг-практикум «Психологічна підтримка учасників освітнього процесу в умовах війни» провела практичний психолог Малоглушанського ліцею Любов Слюсар. Вона наголосила на важливості забезпечення психологічного комфорту під час навчання, представила дихальні техніки для зняття стресу, панічних атак, психогімнастики та практики, які допоможуть стабілізуватися, методи саморегуляції для педагогів.

🔹На заході була створена атмосфера підтримки та розуміння. Присутні обговорили наявні ризики, проблеми, спланували на наступному засіданні практичну роботу на платформах та маршрут подолання труднощів.

🖋️Центр професійного розвитку педагогічних працівників Камінь-Каширської міської ради


« повернутися

Вхід для адміністратора