A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління гуманітарної політики
Камінь-Каширської міської ради

Проведені засідання професійних спільнот вчителів основ медичних знань та допризовної підготовки

Дата: 22.12.2023 11:55
Кількість переглядів: 19

☑️З метою формування цифрових компетентностей, поглиблення знань і ознайомлення з практичним досвідом використання інноваційних форм роботи під час організації освітнього процесу на уроках «Захисту України» 20, 21 грудня 2023 року були проведені засідання професійних спільнот вчителів основ медичних знань та допризовної підготовки.

🔹Вчителька Ковальчук Л.П. (ЗЗСО «Воєгощанський ліцей») з позицій сучасних вимог, професійно висвітлила тему «Методи навчання на уроках предмета «Захист України» (основи медичних знань), озвучила прийоми роботи на різних етапах уроку, зазначила про можливості використання матеріального забезпечення класів безпеки при викладанні.

🔸В обговоренні питання «Застосування інноваційних технологій та моделювання сучасного уроку в умовах дистанційного та змішаного навчання» взяли участь Міленіна М.І. , керівник спільноти (ОЗЗСО «Хотешівський ліцей»), та Понеділок І.В. (ЗЗСО «Бузаківський ліцей»).

🔹Вони презентували власні способи урізноманітнення уроків та мотивації учнів, досягнення ними успішних результатів, пропонували практичні поради щодо формування ключових компетентностей шляхом організації роботи в групах, використання інтерактивних методів, співпраці з військовими територіальної оборони.

🔸Краглік В.М. (ЗЗСО «Ворокомлівський ліцей») грунтовно розкрила питання «Військово-патріотичне виховання в закладі освіти», розповіла про волонтерську діяльність, інші форми і методи виховної роботи, спрямовані на формування ціннісних орієнтирів і громадянської самосвідомості учнівської молоді .

🔸З інтересом учасники слухали виступи Дейнеки А.С. (ЗЗСО «Осівцівський ліцей») про практику застосування комп’ютерних технологій, а саме, тестування, використання дидактичних ігор, застосування коп’ютерної графіки, використання інтернет–сервісів та Коваля О.Л. (ЗЗСО "Житнівський ліцей") про сучасні прийоми, методи та інструменти дистанційного навчання (Т-схема, заповнення таблиць, використання симуляторів, мобільних додатків).

🔹Про психологічну стійкість та саморегуляцію під час надзвичайних ситуацій розповіла Царук І.М., соціальний педагог ОЗЗСО «Хотешівський ліцей». Вона розкрила питання само- та взаємодопомоги при панічному нападі, тривозі, проявах гніву, агресії.

🔸Під час заходу учасники активно обмінювались інформацією, досвідом, міркуванням «чи потрібні зміни у підходах до викладання предмету «Захист України». Педагоги наголосили на зростанні ролі предмета "Захист України" як складової частини військово-патріотичного виховання, спрямованої на підготовку молоді у теоретичному, практичному, фізичному і психологічному плані до майбутньої військової діяльності.

🔹Разом з тим, навчально-матеріальна база у багатьох закладах громади, яка необхідна для проведення уроків допризовної підготовки, забезпечення повноцінного виконання програми практично відсутня. Усі говорили з бажанням бути корисними та озвучували свій підхід до розв’язання проблем освітнього процесу.

✅Модератор зустрічі консультант ЦПРПП Денисюк С.Ф. звернула увагу на зміни, внесені до навчальної програми з предмету, надала інформацію про мережеві ресурси, які допоможуть підготуватися до уроків, висловила подяку доповідачам за змістовне розкриття тем.

🕯️Хвилиною мовчання учасники вшанували пам’ять загиблих Героїв.

🖋️Центр професійного розвитку педагогічних працівників Камінь-Каширської міської ради


« повернутися

Вхід для адміністратора