A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління гуманітарної політики
Камінь-Каширської міської ради

Відбувся тренінг для соціальних педагогів та практичних психологів закладів освіти з питання профілактики професійного вигорання фахівців психологічної служби

Дата: 26.12.2023 12:46
Кількість переглядів: 13

☑️21 грудня відбувся тренінг для соціальних педагогів та практичних психологів закладів освіти з питання профілактики професійного вигорання фахівців психологічної служби. У заході взяло участь 24 фахівці.

🔷Професія практичного психолога та соціального педагога – одна з тих, де синдром «професійного вигорання» є найбільш поширеним, оскільки фахівець змушений постійно стикатися з негативними емоційними переживаннями своїх клієнтів та мимоволі зазнавати підвищеного емоційного напруження.

🔶Метою проведеного заходу було формування стресостійкості та опанування навичками саморегуляції, попередження синдрому «професійного вигорання», ознайомлення, опрацювання та подальше використання вправ самодопомоги для зниження стресу.

🔹Учасники тренінгу розповіли про своє бачення причин професійного вигорання, поділились особистими факторами та чинниками, які його викликають, своїми мріями, планами, цілями, долучились до аналізу минулого, сьогодення і майбутнього у нестандартний спосіб, розвивали навички самоаналізу, виробили вміння аналізувати свою «Я» - концепцію, формувати позитивну «Я»-концепцію, знімати напругу, ознайомились з техніками оволодіння навичками боротьби з негативними думками, регулювання емоційного стану.

🔸Психологи та соціальні педагоги опрацювали стадії розвитку синдрому, його причини та ознаки, ознайомились з техніками регуляції психофізичного стану: вплив на фізичне тіло, дихальні та м’язові вправи, медитація.

🔰Зустріч пройшла в дружній атмосфері. Тренінг провела психолог ЦПРПП Валентина Олісейчик.

🖋️Центр професійного розвитку педагогічних працівників Камінь-Каширської міської ради


« повернутися

Вхід для адміністратора