A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління гуманітарної політики
Камінь-Каширської міської ради

Використання вправ з нейробіки та ейдетики на уроках НУШ

Дата: 04.03.2024 09:56
Кількість переглядів: 44

▫️Сьогодні перед багатьма вчителями постає питання: яким методам і прийомам навчання та виховання надати перевагу? Що робити, аби кожному учневі було легко і цікаво здобувати знання, щоб завжди спрацьовували виховні методи? В реалізації даного завдання учителю значно допоможе використання вправ з нейробіки та ейдетики на уроках НУШ.

✅28 лютого у ОЗЗСО «Камінь-Каширський ліцей №1 ім. Євгена Шабліовського» відбулося засідання професійної спільноти вчителів початкових класів на тему: «Використання вправ з нейробіки та ейдетики на уроках НУШ».

Галина Леонець, практичний психолог закладу, ознайомила присутніх з психологічними аспектами терміну «нейробіка» та особливостями роботи півкуль головного мозку. Надала рекомендації, як можна використовувати психогімнастику у повсякденному житті.

☑️Ліна Соловей, вчитель початкових класів, провела практичні вправи з педагогами по нейробіці: «Перевернутий годинник», «Напиши речення заплющеними очима», «Зміна звичних речей». Підготувала рекомендації для батьків « Прокачай нейрони або 7 цікавих вправ для батьків і дітей».

☑️Тамара Савчук, керівник професійної спільноти вчителів початкових класів, ознайомила присутніх з історією дослідження методу ейдетики, принципами роботи за системою ейдотехніки та проаналізувала переваги використання даного методу для активізації пізнавальної активності школярів.

☑️Ірина Кузьмич, вчитель початкових класів, провела майстер-клас з використання методів ейдетики, які широко впроваджуються у класах, що навчаються за науково-педагогічним проєктом «Інтелект України»: таблиці Шульте, піктограми, метод «Цицерона» та ін.

☑️Заступник директора з навчально-виховної роботи Інна Ющик надала поради щодо сертифікації та атестації педагогічних працівників.

🖋️Центр професійного розвитку педагогічних працівників


« повернутися

Вхід для адміністратора