A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління гуманітарної політики
Камінь-Каширської міської ради

Засідання вчительської спільноти суспільствознавчих дисциплін на базі ЗЗСО «Боровненський ліцей»

Дата: 22.01.2024 16:34
Кількість переглядів: 5

🔸Сучасне суспільство характеризується швидкими, часто непрогнозованими змінами у всіх сферах життя: політиці, промисловості, культурі, а особливо в освіті. У зв’язку з цим виникає потреба у вихованні самостійних, творчих й відповідальних людей, здатних ефективно взаємодіяти у розв’язанні соціальних, виробничих і особистих проблем.

✅«Педагогічна майстерність - запорука продуктивного навчання та виховання в умовах вільного розвитку особистості на засадах Концепції НУШ» - саме за такою темою 18 січня 2024 року відбулося засідання вчительської спільноти суспільствознавчих дисциплін на базі ЗЗСО «Боровненський ліцей».

🔹Розпочав засідання керівник спільноти, вчитель історії ЗЗСО «Житнівський ліцей» Віктор Полинюк, який з власного досвіду роботи розповів про ціннісний підхід до мотивації навчальної діяльності в контексті НУШ: принципи та інструменти візуалізації на уроках історії в 5-6 класах.

🔸Колеги дізналися про сучасні форми унаочнення матеріалу: фрейми, кросенс, інтерактивні стрічки часу, скрайбінг та інші. А також і самі спробували свої вміння швидко і влучно розв’язувати кросенс на тему «Неолітична революція».

🔹Своїми ідеями щодо побудови уроку в 5 класі за Концепцією НУШ поділилася Наталія Пащук, директор, вчитель історії ЗЗСО «Боровненський ліцей». Вона розповіла про креативні підходи, які можна застосувати на уроках історії в 5 класі, зокрема, про колективну роботу над виготовленням лепбуку.

🔸Не менш цікавою інформацією з власної практики поділився з учасниками засідання вчитель історії ЗЗСО «Житнівський ліцей» Олександр Коваль. Всі присутні з інтересом слухали його поради щодо використання в освітньому процесі методу Oral History (усної історії).

🔹Своє бачення щодо ролі картографічної наочності в навчанні висвітлила у виступі вчитель історії та географії Лариса Ліщук (ЗЗСО «Оленинська гімназія»), а «Технології перевірки й оцінювання учнів на уроках історії» презентувала Марія Філюк, вчитель історії ЗЗСО «Гуто-Боровенський ліцей».

💙💛Велика вдячність всім учасникам засідання за змістовну професійну комунікацію. Щиро дякуємо за можливість спілкування у цей нелегкий для всіх час. ВСЕ БУДЕ УКРАЇНА!!!

🖋️Центр професійного розвитку педагогічних працівників Камінь-Каширської міської ради


« повернутися

Вхід для адміністратора