A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління гуманітарної політики
Камінь-Каширської міської ради

Заступникам директорів шкіл громади провели онлайн-нараду

Дата: 05.03.2024 15:39
Кількість переглядів: 4

✔️04 березня 2024 року відбулася онлайн-нарада заступників директорів з навчально-виховної роботи закладів загальної середньої освіти громади.

🔹Марина Ніщик, директор центру професійного розвитку педагогічних працівників, повідомила керівників про реалізацію проєктів:

☑️«ДІЗНайся: про дистанційне і змішане навчання»;

☑️ «Оновлена інформатика - IT-студії» для 2-11 класів закладів загальної середньої освіти».

🔹Метою проєкту «ДІЗНайся» є підвищення кваліфікації вчителів у створенні ефективних уроків для різних форматів навчання (дистанційного, змішаного та очного) за допомогою сучасних педагогічних технологій, новітніх цифрових інструментів та сервісів.

🔹Цифрові освітні ресурси «ІТ-студій» розроблено з метою допомоги учням і вчителям інформатики ЗЗСО. Ресурси відповідають вимогам Державного стандарту початкової освіти, Державного стандарту базової середньої освіти та концептуальним засадам реформи Нової української школи, що дозволяє використовувати їх під час вивчення інформатики за різними модельними або навчальними програмами під керівництвом учителя в очному, дистанційному та змішаному форматі.

🔸Консультант центру Світлана Денисюк у форматі «запитання-відповідь» відповіла на найпоширеніші питання, що стосуються атестації педагогічних працівників за новим Положенням про атестацію: які рішення може приймати атестаційна комісія; комісія якого рівня атестує заступників директорів і завідувачів філій; чи може бути головою комісії родич педагога, який атестується; чи створюється атестаційна комісія у філії; чи потрібно подавати заяви на чергову і позачергову атестації; чи необхідно складати характеристику діяльності педагога, який атестується, тощо.

🔸Консультант центру Ганна Лук`янчук ознайомила учасників наради з нормативно-правовою базою та наказами МОН України, що врегульовують питання завершення навчального року в системі загальної середньої освіти та проведення вступної кампанії до вищої освіти. Розглянули особливості організації та проведення національного мультипредметного тестування у 2024 році, календар основних заходів із підготовки та проведення НМТ.

☝️Ганна Батломеївна також зауважила, що відповідно до Закону України від 08 листопада 2023 року №3438-ІХ «Про внесення змін, до деяких Законів України щодо ДПА та вступної кампанії 2024 року» для цьогорічних випускників 4, 9 та 11 (12) класів, як і кожного року під час дії воєнного стану, ДПА буде скасовано. Свідоцтва про здобуття базової та повної загальної середньої освіти із результатами річного оцінювання цьогорічні випускники закладів загальної середньої освіти нашої громади отримають 14 червня.

🖋️Центр професійного розвитку педагогічних працівників Камінь-Каширської міської ради


« повернутися

Вхід для адміністратора