A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління гуманітарної політики
Камінь-Каширської міської ради

Засідання професійної спільноти вчителів здоров’язбережувальної галузі

Дата: 12.03.2024 09:58
Кількість переглядів: 7

7 березня відбулося засідання професійної спільноти вчителів здоров’язбережувальної галузі. Педагоги працювали над тематикою використання творчих можливостей в інноваційній діяльності вчителів щодо формування в учнів знань, навичок та вміння використовувати їх для збереження і поліпшення свого здоров'я.

✔️Шульган Ольга Миколаївна, вчитель Житнівського ліцею презентувала свій досвід роботи на тему «Удосконалення форм і методів проведення дистанційних уроків  з метою формування у вихованців стійкої мотивації до ведення здорового способу життя». ЇЇ презентація охопила  великий спектр цікавих і результативних форм і методів роботи, які педагог використовує під час дистанційного навчання. Також Ольга Миколаївна акцентувала увагу на психологічних хвилинках, які доцільно використовувати в сьогоденні, поділилась досвідом використання в своїй роботі матеріалів освітніх ресурсів, зокрема сайту інституту модернізації освіти.

✔️Пась Галина Іванівна, вчитель Добренського ліцею поділилася інноваційними формами роботи, впровадженням активних та інтерактивних методів навчання, які сприяють  успішному формуванню основних груп навичок в учнів. Зауважила на важливості використання саме активних форм роботи на уроці. Рекомендувала використовувати побільше елементів тренінгу, які найкраще активізують роботу дітей і сприяють  формуванню здоров’язбережувальних навичок. Поділилась новими тенденціями і знаннями, отриманими на курсах підвищення кваліфікації вчителів основ здоров’я. 

✔️Вчитель Піщанського ліцею Федік Віталій Миколайович у своєму виступі на тему «Використання цифрових інструментів та сервісів у роботі вчителя» поділився досвідом використання онлан сервісів та ресурсів на своїх уроках. Він зазначив, що використання ІКТ - обов'язкова умова сучасного освітнього процесу.

✔️Актуальним і пізнавальним був виступ Херло Оксани Михайлівни, вчительки Хотешівського ліцею на тему «Сучасні тенденції удосконалення процесу навчання на уроках інтегрованого курсу «Здоров'я, безпека та добробут» в умовах Нової української школи».

🔰На завершення засідання, Олеся Володимирівна Клімарчук, керівник професійної спільноти подякувала педагогам за змістовні презентації своєї роботи, вміле застосування на уроках здоров’язбережувальної галузі активних форм роботи та методичних прийомів аби сформувати в учнів знання, навички та вміння використовувати їх для збереження і поліпшення свого здоров'я. Як підсумок, провела з учасниками засідання рефлексію за методом «П’яти пальців». Що найбільше сподобалось на засіданні? Чи досягнуто мети? Які нові ідеї  появились?  Над чим нам варто поміркувати, попрацювати та які питання варто розглянути на наступному засіданні.

☑️Цікаві думки і пропозиції з цього приводу висловили педагоги, зокрема  Мушка Ірина Миколаївна, вчителька Соснівської гімназії.

🖋️За матеріалами засідання професійної спільноти вчителів здоров’язберігаючої галузі


« повернутися

Вхід для адміністратора