A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління гуманітарної політики
Камінь-Каширської міської ради

Засідання професійної спільноти шкільних бібліотекарів закладів загальної середньої освіти з теми «Удосконалення професійної компетентності шкільних бібліотекарів шляхом впровадження інформаційних технологій»

Дата: 13.03.2024 11:21
Кількість переглядів: 9

📚Відповідно до плану роботи Центру професійного розвитку педагогічних працівників 12 березня 2024 року проведено засідання професійної спільноти шкільних бібліотекарів закладів загальної середньої освіти з теми «Удосконалення професійної компетентності шкільних бібліотекарів шляхом впровадження інформаційних технологій».

☝️Організатор та модератор засідання консультант ЦПРПП Валентина Олісейчик наголосила, що реформування освіти та її спрямованість на цифровізацію потребує сучасних бібліотек закладів загальної середньої освіти, спроможних здійснювати якісну інформаційно-ресурсну підтримку освітнього процесу. Зазначила, що сьогодення вимагає від бібліотек зберігати традиційні та постійно шукати, упроваджувати нові форми роботи з користувачами, розширювати сфери представлення своєї бібліотеки в інформаційному просторі.

☑️Приступа Тамара Миколаївна, бібліотекар закладу загальної середньої освіти «Малоглушанський ліцей» презентувала свій досвід роботи на тему «Співпраця бібліотекаря і педагогічного колективу у формуванні гармонійно розвиненої особистості школяра».

🔹Тамара Миколаївна наголосила на основних напрямках співпраці з педагогами та батьками, продемонструвала багато цікавих і сучасних інноваційних форм роботи, які впроваджує у своїй діяльності. Наголосила, що враховуючи вимоги сьогодення, потрібно використовувати сучасні й різноманітні форми роботи, які завдяки актуальному змісту, творчому підходу та нетрадиційним назвам, здатні привертати до себе увагу користувачів бібліотек, а також залучати до них нових відвідувачів.

☑️Сидорук Наталія Григорівна, бібліотекар закладу загальної середньої освіти «Воєгощанський ліцей» розкрила питання: «Бібліотека НУШ – простір для освітніх можливостей кожного учня» та поділилася формами бібліотечної роботи. Відзначила, що в умовах швидких трансформаційних змін першочерговим завданням для шкільної бібліотеки є перетворення її з центру бібліотечних ресурсів і доступу до інформації у центр дослідження, відкриття, творчості та інноваційної педагогіки. Сучасне освітнє середовище, зокрема, і шкільна бібліотека, має забезпечувати вільний доступ до якісних електронних підручників, енциклопедій, архівів, бібліотек.

☑️Валентина Олісейчик зупинилась на професійній самоосвіті фахівців освітянських бібліотек, надала інтернетсервіси для підвищення професійної підготовки. Підсумовуючи роботу заходу, відмітила високий рівень підготовки виступів та презентацій та їх практичну спрямованість.

🖋️Центр професійного розвитку педагогічних працівників Камінь-Каширської міської ради


      


« повернутися

Вхід для адміністратора