A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління гуманітарної політики
Камінь-Каширської міської ради

Відбулося засідання професійної спільноти вчителів суспільних дисциплін при ЗЗСО «Великоглушанський ліцей»

Дата: 01.04.2024 10:05
Кількість переглядів: 4

✔️На базі ЗЗСО «Невірська гімназія» в режимі онлайн 28 березня відбулося засідання професійної спільноти вчителів суспільних дисциплін при ЗЗСО «Великоглушанський ліцей».

◻️На засіданні опрацювали тему «Практико-орієнтоване навчання як засіб формування громадянської компетентності».

☑️Тетяна Токарчук, вчителька етики, у виступі розкрила переваги практико-орієнтованого підхідходу у навчанні, як такого, що дозволяє підвищити результативність процесу отримання здобувачами освіти знань. Одна з основних ідей даного підходу — орієнтація на індивідуальність кожного учасника освітнього процесу. Така освіта допомагає сформувати свій світогляд, одночасно вчитель формує стійку зацікавленість в пізнанні нового.

☑️Громадянська компетентність одна з ключових компетентностей людини. Вона формує здатність людини активно, відповідально та ефективно реалізовувати громадянські права та обов’язки з метою розвитку демократичного суспільства. Віталій Любчик поділився досвідом роботи на основі теми уроку з правознавства «Формування громадянсько-соціальної компетентності на уроках правознавства в умовах дії воєнного стану». На уроках застосовує такі форми і методи роботи як творчі домашні завдання, «коло ідей», проектна діяльність, аналіз життєвих ситуацій, моделювання ситуацій, зустрічі з учасниками бойових дій, зустрічі з працівниками поліції.

☑️Такі методи навчання розкривають зв’язки між знаннями і повсякденним життям, формують справжніх патріотів і громадян України.

☑️Люся Бухвал, розповіла як дану тему втілює на уроках історії. Під час уроків створює умови для вільного обміну інформацією та співпраці серед учнів та вчителя, залучає учнів до самостійної роботи.

◻️Дієвими на уроках історії є аналіз джерел, дослідження, відео, політичні дебати. Участь в акціях, зустрічі з учасниками боєвих дій — виховують патріотів і захисників Батьківщини, почуття гордості за своїх земляків, які мужньо захищають нашу державу.

☝️Після обговорення і обміном досвіду роботи, учасники засідання прийшли до висновку, що практично-орієнтоване навчання сприяє формуванню громадянської компетенції. Активне вивчення історії і правознавства, етики через практичні завдання сприяє розвитку аналітичного мислення та критичного уявлення, надає можливість здобувачам освіти обговорювати та аналізувати історичні події , що активізує їхню участь у громадському житті.

🖋️За інформацією керівника спільноти Лесик Л.О.

 


  

   

  

 


« повернутися

Вхід для адміністратора