A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління гуманітарної політики
Камінь-Каширської міської ради

Засідання професійної спільноти вчителів початкових класів, яке працює на базі опорного закладу загальної середньої освіти «Бузаківський ліцей»

Дата: 02.04.2024 09:37
Кількість переглядів: 7

💙💛21 березня 2024 року у Всесвітній день поезії відбулося засідання професійної спільноти вчителів початкових класів, яке працює на базі опорного закладу загальної середньої освіти «Бузаківський ліцей».

🔹Колектив вчителів початкових класів Краснилівської початкової школи гостинно запросив на онлайн-зустріч педагогів закладів освіти сіл: Теклине, Бузаки, Видричі та Дубровиця.

🔹Тема засідання «Національно-патріотичне виховання та формування громадянської позиції учнів 1-4 класів – виклики часу» об’єднала всіх присутніх за круглим педагогічним столом, спонукала до активного діалогу.

🔸Керівник професійної спільноти Тетяна Чоп розпочала засідання прекрасними поетичними рядками Василя Симоненка «Я закоханий палко...,Україно моя», чим зосередила увагу присутніх на важливості обраної теми. Водночас педагогиня додала, що Концепція патріотичного виховання визначає «патріотизм» як одну із найважливіших рис сучасної людини і наголосила, що у початкових класах закладається основа національної свідомості учнів, любов до рідної землі, своєї «малої батьківщини», виховується патріотична гордість за минуле і сучасне України, любов до рідної мови, формується духовно розвинена, творча, працелюбна особистість, готова стати на захист своєї країни, що особливо актуально в наш час.

🔸Продовжила засідання вчителька Раїса Деркач, яка вміло залучила всіх до патріотичного ранкового кола «Добридень тобі, Україно моя!», в ході якого педагоги виконали вправи: енерджайзер «Ось який я», гра «Пальчики». Створюючи патріотичний віночок налаштувала всіх присутніх на спокійний гарний настрій. Вона зазначила, що «Я досліджую світ» - новий навчальний предмет, який справедливо називають першим курсом громадянської освіти. Тематичне насичення його дає змогу вчителю розробити різні види практичних та дослідницьких робіт, спланувати цікаве заняття, яке формує патріотичну свідомість молодших школярів. Колеги мали можливість переглянути презентацію з досвіду роботи вчительки.

🔹Педагогиня школи Оксана Кухтей поділилася власними напрацюваннями з теми «Виховання патріотизму та стійкої громадської позиції на уроках української мови». Вона наголосила, що основою національно-патріотичного виховання є утвердження поваги до державної мови, піднесення її престижу серед громадян.

🔹Класовод 4 класу Тетяна Чоп презентувала тему «Реалізація принципів національно-патріотичного виховання в початковій школі через проведення виховних заходів». Вона зазначила, що для педагогічного колективу Краснилівської початкової школи патріотичний напрямок роботи був і лишається пріоритетним.

🔹На завершення зустрічі молоді педагоги спільноти презентували себе (вправа «Будьмо знайомі») та поділилися ідеями щодо подальшої діяльності професійної спільноти.

✔️Підсумовуючи роботу засідання, директорка центру професійного розвитку педагогічних працівників Марина Ніщик, відзначила високий рівень підготовки виступів та презентацій та їх практичну спрямованість.

🖋️Центр професійного розвитку педагогічних працівників Камінь-Каширської міської ради


   

  

                

   


« повернутися

Вхід для адміністратора