A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління гуманітарної політики
Камінь-Каширської міської ради

Відбулося засідання професійної спільноти вчителів математики

Дата: 03.04.2024 15:57
Кількість переглядів: 7

✔️2 квітня 2024 року відбулося засідання професійної спільноти вчителів математики, яке працює на базі закладу загальної середньої освіти «Камінь-Каширський ліцей» №2.

☝️Формування мотивації в учнів до навчально-пізнавальної діяльності є однією з головних проблем сучасної школи. ЇЇ актуальність обумовлена оновленням змісту навчання, постановкою завдань формування у школярів прийомів самостійного набуття знань, пізнавальних інтересів, життєвих компетенцій, активної життєвої позиції.

❗Тому актуальною є тема засідання «Формування мотивації учнів до навчання як запорука реалізації завдань Нової української школи».

🔸Керівник професійної спільноти Ірина Коренга зосередила увагу на важливості обраної теми.

☑️Михайло Солонінко, директор Добренського ліцею, висвітлив актуальне питання «Загальні стратегії та методи формування навчальної мотивації». Чому знижується навчальна мотивація? Всі діти, йдучи до школи хочуть вчитися, що відбувається потім? Як же пробудити бажання вчитися, які педагогічні засоби можна використовувати для формування в учнів мотивації для отримання знань? Відповіді на ці та інші питання дав Михайло Миколайович під час виступу.

☑️Школа потребує і прагне оновлення, особливо в умовах переходу до НУШ. Тому методичний діалог «Шляхи удосконалення освітнього процесу в умовах переходу до Нової української школи», який провела Леонович Ніна Петрівна, учителька математики Добренського ліцею, став маршрутизатором дій педагога НУШ.

☑️Не менш захоплюючим був виступ Анатолія Галаса, учителя математики ЗЗСО «Камінь-Каширський ліцей» №2, з теми «Причини зниження інтересу до навчання». Добірка цікавих задач може бути застосована учителями математики для формування мотивації в учнів до навчально-пізнавальної діяльності.

☑️Людмила Козловська, учителька математики цього ж ліцею представила портфоліо результатів педагогічної діяльності, у якому проаналізувала свою роботу, власні успіхи, узагальнила і систематизувала свої досягнення, об'єктивно оцінила свої можливості та запропонувала способи подолання труднощів і досягнення ще кращих результатів.

🔸У роботі засідання брали участь педагоги закладів освіти сіл: Раків Ліс, Підріччя, Хотешів, Добре.

🖋️Центр професійного розвитку педагогічних працівників Камінь-Каширської міської ради

 

 

 

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора