A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління гуманітарної політики
Камінь-Каширської міської ради

Діяльність ЦПРПП

Творчі здобутки педагогів Камінь-Каширщини

Виставка  «Творчі сходинки педагогів Волині»  є  однією із форм виявлення та підтримки творчих педагогів, популяризації перспективних педагогічних ідей, інноваційних знахідок педагогічних колективів, окремих педагогічних працівників в оновленні змісту освіти, результатів науково-методичної, дослідницької та експериментальної роботи.

10:11 12.05.2022

Завершилась атестація педагогічних працівників Камінь-Каширської громади

Згідно термінів, визначених Типовим положенням про атестацію педагогічних працівників, відбулися підсумкові засідання атестаційної комісії ІІ рівня при управлінні гуманітарної політики Камінь-Каширської міської ради.

10:44 28.04.2022

У ЗЗСО "Піщанський ліцей" відбулося засідання професійної спільноти вчителів математики

22 лютого 2021 року у ЗЗСО «Піщанський ліцей» відбулося засідання професійної спільноти вчителів математики. Зустріч розпочала з відкритого уроку Галина Оліферчук. Учні 9 класу активно відповідали  на всі запитання вчителя, використовуючи метод «відкритий мікрофон». Галина Оліферчук узагальнила знання з теми "Арифметична прогресія", використавши онлайн-платформу «Kahoot». Засідання професійної спільноти продовжила Лариса Шпанчук, яка  ознайомила учасників з модельними програмами та підручниками математики для 5-го класу НУШ. Доповідь педагога переросла в дискусію, під чакс якої вчителі визначились з вибором підручника, яким будуть користуватися учні їхніх закладів освіти.  

16:36 23.02.2022

Удосконалюємо педагогічну майстерність

Інформаційно-комунікаційна компетентність передбачає впевнене, критичне і відповідальне використання цифрових технологій для розвитку і спілкування. Для сучасного педагога  використання ІКТ в освітньому процесі – це спосіб підвищити зацікавленість, мотивувати здобувачів освіти, диференціювати навчання з урахуванням індивідуальних особливостей дітей. Про ці та інші питання інформаційної грамотності вільно розмірковували учасники семінару-практикуму учителів суспільних дисциплін. Модератором дискусії виступила керівник професійної спільноти Лариса Ліщук, учителька історії і правознавства Оленинської гімназії. Світлана Федік (Піщанівський ліцей) представила відео фрагменту уроку та наголосила  на важливості  формування власної  потреби різнобічного розвитку здібностей і нахилів в оволодінні  сучасними методами оперування знаннями, вмінні  використовувати інформаційні і комунікаційні технології з метою формування ключових і предметних компетентностей, представляти освітню інформацію за допомогою комп’ютерних засобів.

12:44 23.02.2022

Пілотування НУШ: учителі мовно-літературної  галузі про досвід викладання

16 та 17 лютого відбулися онлайн-зустрічі з учителями англійської мови та зарубіжної літератури у рамках педагогічного майданчика пілотного впровадження Державного стандарту базової середньої освіти: «Досвід тих, хто попереду: НУШ – перехід на наступний рівень». До участі долучились учителі-предметники, які у 2022/23 н.р. викладатимуть предмети даної галузі за новим Державним стандартом.

10:44 23.02.2022

Готуємося до викладання етики, курсів морального спрямування у 5-му класі за програмою НУШ

Продовжив працювати педагогічний майданчик пілотного впровадження Державного стандарту базової середньої освіти «Досвід тих, хто попереду: НУШ – перехід на наступний рівень». Тема чергової  онлайн зустрічі – 5 клас і НУШ (соціальна і здоров’язбережувальна галузь). Модератор-консультант ЦПРПП Світлана Денисюк  ознайомила з переліком предметів, які реалізують дану освітню галузь навчального плану Типової освітньої програми, і новацією реформи – модельними навчальними програмами з етики, курсу морального спрямування «Вчимося жити разом» та підручниками, поданими на конкурсний відбір. Із зацікавленням педагоги сприйняли виступ вчительки Раково-Ліського ліцею Людмили Іщик  про результати апробації пілотних матеріалів з інтегрованого курсу «Культура добросусідства». Курс спрямований на реалізацію Державного стандарту  початкової та базової освіти, формування і розвиток громадянської, соціальної та міжкультурної компетентності дітей і дорослих, а також соціальної інклюзії вразливих груп населення. Вчителі ознайомилися з основними підходами у викладанні, навчально-методичним забезпеченням, підручником, методами і прийомами роботи.

10:30 23.02.2022

Засідання професійної спільноти вчителів фізики на базі ЗЗСО «Олениненська гімназія»

18 лютого 2022 року відбулося засідання професійної спільноти вчителів фізики. Керівник спільноти - Намуйлик Людмила вчитель ЗЗСО «Олениненська гімназія» розповіла про основні нормативні документи щодо ЗНО та ДПА з фізики.

16:11 21.02.2022

Засідання професійних спільнот вчителів фізики та математики

17 лютого 2022 року відбулися засідання професійних спільнот вчителів фізики та математики. За участі керівника професійної спільноти Надії Кіналь вчителя ЗЗСО «Ворокомлівський ліцей», відбулось онлайн-засідання вчителів фізики. Тема зустрічі - використання інформаційних технологій на уроках. Сергій Михалік вчитель ЗЗСО «Осівцівський ліцей» поділився назвами програм, які використовує під час проведення занять. Педагог продемонстрував  ряд фотографій, де учні на уроках з великим задоволенням працюють над задачами. На завершення заходу Надія Кіналь порадила присутнім дотримуватись правил безпечного користування технічних засобів та побажала гарної роботи.

16:01 21.02.2022

Вхід для адміністратора