A A A K K K
людям з порушенням зору
Управління гуманітарної політики
Камінь-Каширської міської ради

Бюро інформує

Відповідальність за незаконну вирубку «новорічного» дерева

Свято наближається! У кожній оселі різнокольоровими вогниками красуватиметься новорічна гостя – ялинка. Було б так радісно, якби не було так сумно, адже з року в рік у передсвятковий період в Україні вирубуються мільйони молодих саджанців сосни та ялини, а ще багато дерев варварським чином позбавляються верхівки. Такою кількістю лісових культур, за підрахунками природоохоронців, можна засадити сотні гектарів лісу щорічно.

12:33 22.12.2021

Особливості дарування земельної ділянки сільськогосподарського призначення

Сфера земельного законодавства України зазнала істотних змін у зв’язку з набранням чинності у липні цього року Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо умов обігу земель сільськогосподарського призначення», який відкрив ринок землі та дозволив громадянам вільно розпоряджатися своїми земельними ділянками, зокрема дарувати та приймати вдар землі сільськогосподарського призначення.

12:37 20.12.2021

Захист прав на землю: безоплатна правова допомога власникам та орендарям земельних ділянок

Чи можу я продати свою землю, якщо вона знаходиться в оренді? Як достроково розірвати договір оренди? Як передати землю у спадщину? Що робити, якщо сусід самовільно захопив мою ділянку? Протягом січня – вересня цього року до системи безоплатної правової допомоги (БПД) надійшло понад 41,4 тис. звернень із земельних питань.

16:39 16.12.2021

Порядок залучення працівників до роботи у вихідні, святкові і неробочі дні та їх компенсація

У нашому повсякденному житті трапляються ситуації, коли керівництво просить або ж і наполягає попрацювати у вихідні, святкові та не робочі дні. Та чи все ж ми знаємо про роботу у вихідний день? Які є гарантії, компенсації та який основний порядок залучення працівників до роботи у вихідний, святковий та неробочий день?

16:01 03.11.2021

Доступність будівель для маломобільних людей

Право на вільне пересування - один із пунктів Конвенції про захист прав людини. На жаль, навіть зараз, у 2021 році, далеко не всі люди можуть комфортно проживати та пересуватися будівлями зі сходами, високими підйомами тощо. Відповідно до законодавства України, під час проектування житлових і промислових будівель, як під час переобладнання, ремонту, реконструкції існуючих житлових будинків і громадських будівель обов’язковим є повне дотримання вимог безпеки, доступності та зручності використання таких будівель і споруд. Забезпечення доступного середовища для маломобільних груп населення, включаючи осіб з інвалідністю, є одним з соціально-економічних завдань, яке зачіпає права і потреби мільйонів громадян країни  Як питання регулюється законом? Статтею 27 ЗУ «Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні» встановлено, що планування і забудова населених пунктів, формування мікрорайонів, проектування, будівництво і реконструкція об’єктів фізичного оточення без пристосування для використання особами з інвалідністю не допускаються. Відповідно до ЗУ «Про регулювання містобудівної діяльності» маломобільні групи населення (МГН) − це особи, які відчувають труднощі при самостійному пересуванні, одержанні послуги, необхідної інформації або при орієнтуванні у просторі, зокрема особи з інвалідністю, особи з тимчасовим порушенням здоров’я, вагітні жінки, громадяни похилого віку, особи з дитячими візками. Інакше кажучи, це люди, яким з будь-яких об’єктивних причин важко повноцінно пересуватись по населеному пункту, і які потребують додаткових умов. Питання інклюзивності будівель також регулюють Державні будівельні норми В.2.2-40:2018 «Інклюзивність будівель і споруд», затверджені наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 30 листопада 2018 року № 327 (далі – ДБН).  Відповідно до ДБН будівлі мають бути забезпечені: фізичною можливістю і зручністю потрапляння та пересування об’єктом, прилеглою територією, отриманням послуг фізичною безпекою при потраплянні на об’єкт та пересуванні по ньому, прилеглою територією, отриманням послуг можливістю вільного отримання інформації про об’єкт та надавані послуги вільною навігацією (орієнтуванням) об’єктом та прилеглою територією Важливою умовою доступності об’єкта до потроб маломобільних груп населення є облаштування пандуса.

15:05 25.10.2021

Використання фото та відео малолітньої чи неповнолітньої дитини

Фото та відео, де зображені діти, зазвичай викликають усмішку та піднімають настрій. Такі світлини можна побачити у рекламі та соціальній мережі. Часто ті, хто використовує зображення дітей, не знають або свідомо нехтують положеннями законодавства України. Мова йде про будь яку фотографію чи відео, де зображені неповнолітні.

14:12 22.10.2021

Вхід для адміністратора